SMELT

Recruitement in medische sector

Doelstelling

Eigentijdse manier
van contact

Scope

Videogesprek, videovergaderen & online training

Resultaat

9,6
beoordeling videogesprek

Beschrijving van de case

Smelt werft, detacheert én ontwikkelt gedreven en professionele talenten in life sciences & health. Gevestigd in Baarn met een team van circa 30 professionals: recruiters, account managers, trainers etc. 

In deze sector wordt al veel gedaan met video. Bijvoorbeeld webinars en video conferencing. Graag wil ook Smelt meer gaan doen met video. Niet alleen omdat dit efficiënter kan zijn maar ook om een eigentijds manier van contact te kunnen faciliteren. Denk aan interviews met sollicitanten, gesprekken met opdrachtgevers en het verzorgen van online trainingen. 

Aanpak van GoGrapefruit

Bij Smelt hebben we een gefaseerde aanpak voorgesteld. Hierbij hebben we voorgesteld om te beginnen met de gesprekken die veel voorkomen en het meest eenvoudig via video zijn te voeren. Dit is voor de organisatie een goede manier om gewend te raken aan gesprekken op afstand. Na deze eerste gesprekken pakken we vervolgens door op de gesprekken die iets complexer zijn. 

  • Bij Smelt zijn we begonnen met 1-op-1 videogesprekken met sollicitanten. Om deze gesprekken technisch te kunnen faciliteren hebben we 24sessions als platform voor Smelt geselecteerd en geïmplementeerd. 24sessions is solide videoplatform dat zich onderscheidt met een simpel proces voor klantgesprekken (inplannen, gesprek voeren en geven van een review). Daarnaast hebben een professionele videogesprek ruimte ingericht en hebben we de medewerkers getraind in het professioneel voeren van een videogesprek. Tijdens de training hebben medewerkers oefengesprekken gevoerd met een acteur op afstand. Dit maakt de gesprekken realistisch en heeft een grote bijdrage in de leerontwikkeling. Ruim een half jaar later zijn er enkele honderden van dit soort gesprekken gevoerd met een gemiddelde beoordeling van een 9,6.
  • Na de 1-op-1 gesprekken met sollicitanten hebben voor Smelt een videovergader-ruimte ingericht om professioneler vergaderingen op afstand te kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld overleggen met opdrachtgevers, leveranciers en partners. 
  • Tenslotte hebben we Smelt geholpen bij de online transformatie van de Smelt Academie door het neerzetten van een mobiele online training opstelling. Deze opstelling is uitgerust met onder andere professioneel licht, geavanceerde camera plus een greenscreen achtergrond. Hiermee kan elke training virtueel voorzien worden van elke mogelijke uitstraling.

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!