Dialogue

Realisatie professionele mini studio in House of Dialogue Bussum

DOELSTELLING

Professionele oplossing voor online trainingsdoeleinden

RESULTAAT

Multifunctionele mini studio met maximale flexibiliteit

Dialogue logo | GoGrapefruit

Beschrijving van de case

Dialogue houdt zich bezig met het opleiden en begeleiden van organisaties en mensen in soft skills, leiderschap en samenwerking. Door mensen te versterken en verbinden, door talenten en vaardigheden te laten groeien en door te helpen bij conflicten. Dit doen ze door opleiding, training, coaching en mediation. 

Dialogue ziet de vraag naar online trainingen en assessments groeien. Daarmee gaat online dienstverlening een belangrijkere rol spelen in hun dienstverlening. Dialogue ons benadert met de vraag om in hun nieuwe “House of Dialogue” in Bussum een spreekkamer in te richten als ‘mini studio’. Die mini studio moet vervolgens de vaste basis worden van waaruit Dialogue online in contact kan staan met haar publiek. 

Aanpak van GoGrapefruit

Nadat de wensen van Dialogue in kaart waren gebracht en alle technische specs helder waren, zijn we begonnen met het aanbrengen van de primaire studio elementen. Allereerst zijn de wanden van de studio voorzien van een green screen chroma key kleur om het gebruik van een virtuele dynamische achtergrond te ondersteunen. Vervolgens is de kamer rondom voorzien van een frame waaraan de studioverlichting komt te hangen. Nadat een installatiebedrijf de stroomvoorziening in de ruimte had uitgebreid zijn we begonnen met het inrichten van de mini studio. Wij hebben vervolgens de volgende items toegevoegd:

  • Logitech MeetUp opstelling op een verrijdbaar en in hoogte verstelbaar TV meubel, icm een 50” Smart TV. Deze opstelling vormt het kloppend hart van iedere uitzending, eenvoudig te bedienen vanaf iedere laptop (HDMI en USB3).
  • Aan het buizenframe hebben we vervolgens 10x LED studiolampen opgehangen die naast het verlichten van de chroma key wand ook de sprekers in de ruimte belichten. Draadloos schakelbaar op 3 verschillende settings om meerdere opstellingen in de mini studio te ondersteunen.

 

Om de mini studio helemaal af te maken heeft Dialogue inmiddels ook theaterdoek op rails aan laten brengen ter bevordering van de akoestiek en privacy. Tevens is er een in hoogte verstelbare tafel geplaatst, hierdoor kan de opstelling in de studio in een handomdraai van een gesprek aan tafel in een presentatie opstelling worden gewijzigd. 

Het resultaat is een professionele mini studio die niet alleen eenvoudig en vriendelijk in gebruik is, maar ook veel flexibiliteit en comfort biedt. Bijzonder indrukwekkend!

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!