ABN AMRO

Professioneel communiceren via Beeldbankieren

Doelstelling

Professioneel en persoonlijk communiceren via video

Scope

Online training videogesprek-vaardigheden

Resultaat

Gemiddelde waardering 8,7

Beschrijving van de case

Wanneer de financiële gezondheid van een bedrijf in het geding komt en het voortbestaan ervan wordt bedreigd, dan komt in veel gevallen de afdeling Bijzonder Beheer in beeld. Het doel van de afdeling is om inzicht in de bedrijfsvoering te krijgen en de resultaten te verbeteren, zodat het bedrijf weer financieel gezond kan worden. Om dat te bereiken staan de experts van de afdeling in nauw contact met de klant, in vele gevallen via videogesprekken.

Het MT van de afdeling FR & R vindt het belangrijk dat hun experts comfortabel zijn met gespreksvoering via video en dat gesprekken zowel professioneel als persoonlijk zijn. Ons is gevraagd de experts te trainen op hun videogespreksvaardigheden.

Aanpak van GoGrapefruit

De complexiteit van de gesprekken en de emotionele lading maakt dat gesprekken van de Bijzonder Beheer experts in de kern al van een bijzonder hoog niveau zijn. Door de basis videogespreksvaardigheden te mixen met het niveau van gespreksvoering en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van de experts ontstond een treffende formule. Het 3 uur durende trainingsprogramma dat hieruit voortkwam zit vooral veel ruimte om te oefenen met de aangereikte theoretische onderbouwing. In het programma oa aandacht voor:

  • persoonlijk contact maken
  • het brengen van slechtnieuws
  • non-verbaal gedrag
  • werkplek en techniek

Het resultaat een leuke, leerzame en interactieve training die effect sorteert. Na de training voeren de experts, met meer plezier en comfort, professionele en persoonlijke videogesprekken.

Om dit effect te borgen heeft het MT van de afdeling FR & R besloten de training aan te bieden aan alle collega’s met klantcontact. Daarnaast is de training opgenomen in het onboarding programma van de afdeling. Iedereen ‘fit for video’.

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!