Slechtnieuwsgesprek voeren via video

Training om een complex gesprek op afstand in goede banen te leiden

Slechtnieuwsgesprek via video

NIVEAU

Gevorderd / Pro

VORM

eLearning
Live Trainingssessie

Taal

Nederlands

Prijs

Vanaf €99

Overzicht training

Het klinkt natuurlijk een beetje tegenstrijdig: een goed ‘slechtnieuwsgesprek’ voeren. Maar juist dat zijn de gesprekken waarbij het belangrijk is dat je je boodschap op de juiste manier weet over te brengen. Bijvoorbeeld tijdens een beoordelingsgesprek of mogelijk zelfs een gesprek over het einde van een dienstverband. Dit zijn altijd al lastige gesprekken om te voeren, helemaal wanneer je ze op afstand via video gaat voeren. 

Deze videotraining geeft je inzicht in de specifieke vaardigheden die je nodig hebt om een effectief en comfortabel slechtnieuwsgesprek via video te voeren. Naast gesprekstechnieken ga je aan de slag met vaardigheden die je ondersteunen om een gesprek op afstand persoonlijk en dichtbij laat voelen. Wat is de impact van de camera en het gevolg van de fysieke afstand die er is? Hoe kun je dan een moeilijke boodschap toch goed en professioneel over brengen. 

Na het volgen van deze training:

DEZE TRAINING IS VOOR:

Deze training is bedoeld voor iedereen die regelmatig slechtnieuwsgesprekken voert. Een basiskennis videogesprekken voeren is hierbij wel vereist. Dat kan zijn door training of ervaring. 

Aanvragen training

eLearningTrain zelf je vaardigheden

99

/persoon

Bij een eLearning kun je je vaardigheden ontwikkelen waar en wanneer jij wil. En met een tempo dat goed bij je past. De training staat drie maanden voor je beschikbaar op ons trainingsplatform. Na afronding van de training ontvang je een certificaat.

eLearning + live trainingsessieCombinatie van zelf doen en feedback van onze experts

175

/persoon

Bij deze training vul je de eLearning met een live training sessie van twee uur via Zoom of Teams. In kleine groepjes ga je onder begeleding van onze experts aan de slag met de vaardigheden uit de eLearning. Je ontvangt persoonlijke feedback en tips. En natuurlijk na afsluiting een certificaat.

ErvARINGEN VAN DEELNEMERS

Heb je eerst nog een vraag over deze training?

Check onze veelgestelde vragen

Je kunt een training aanvragen door op de knop ‘Training Aanvragen’ te klikken en het formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

We hebben onze trainingen ingedeeld in beginner en gevorderd (pro). Voor al onze beginner trainingen is geen enkele ervaring of opleiding nodig. Iedereen kan logischerwijs deelnemen. Dat is anders bij onze trainingen voor gevorderden. Deze trainingen bouwen vaak voor op een kennis of vaardigheid die al aanwezig is bij de deelnemers. Dit kan een training zijn die je al eerder hebt gevolgd over het onderwerp of je hebt in de praktijk al veel ervaring opgedaan met het voeren van gesprekken via video. Twijfel je over je ervaring voor deze vaardigheden? Stem dit dan even met ons af. We helpen graag.

 

De meeste van onze trainingen zijn toepasbaar voor elk sector of type organisatie. Veel van de vaardigheden zijn namelijk generiek. De toepassing van de vaardigheden kan natuurlijk wel verschillen. In onze live trainingssessie zullen we waar mogelijk oefeningen en scenario’s gebruiken die aansluiten bij de realiteit van de organisatie waarvoor je werkt.

We hebben daarnaast ook enkele trainingen die wel gericht zijn op een specifieke sector. Bijvoorbeeld voor de zorg of het onderwijs. Deze vind je terug in ons trainingsaanbod.

Om de eLearning te volgen ontvang je van ons toegang tot ons online trainingsplatform. Het is handig om hiervoor een computer tot je beschikking te hebben met een recente browser en een vlotte internetverbinding. We adviseren je altijd om op een rustige plek te gaan zitten en eventueel een koptelefoon te gebruiken.

Voor de live trainingssessies werken we meestal met Teams of Zoom. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging. Heb je nog geen Teams of Zoom, dan kun je deze vooraf downloaden. Of je maakt gebruik van de webversie van de applicatie. Deze werkt in elke recente browser. Ook hier is een snelle internetverbinding en een koptelefoon handig.

De eLearning die we aanbieden is een training die jij zelf geheel online volgt. Na aanmelding ontvang je toegang tot ons trainingsplatform en staat de training voor je klaar. De training bestaat uit verschillende  modules, lessen en opdrachten die je zelf doorloopt.

De live trainingssessie is een aanvulling op de eLearning. In deze online sessie van 2 uur ga je onder begeleiding van een trainer daadwerkelijk oefenen met de vaardigheden. Je ontvangt persoonlijke feedback en tips op hoe je de geleerde vaardigheden optimaal in kunt zetten.

 

 

Ja dat kan zeker! We hebben veel ervaring met het inrichten van programma’s en het integreren van onze trainingen in bestaande programma’s van organisaties. Vraag ons naar alle mogelijkheden voor maatwerk.

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!