Professioneel vergaderen via video

Leer de vaardigheden waarmee je een overleg op afstand soepel en persoonlijk laat verlopen.

Videogesprek Training GoGrapefruit

NIVEAU

Basis

VORM

eLearning
Live Trainingssessie

Taal

Nederlands
Engels

Prijs

Vanaf €99

Overzicht training

Inmiddels hebben we allemaal enige ervaring met het vergaderen op afstand via Zoom of Teams. En waarschijnlijk heb je ook ervaren dat het wel iets ander is dan een fysieke vergadering. Het is vooral erg praktisch en het bespaart tijd, maar de dynamiek is compleet anders. Het goede nieuws is dat je met de juiste vaardigheden de effectiviteit van videovergaderingen flink kunt verhogen. 

En dat is precies waar we in deze training mee aan de slag gaan. We helpen je bij een goede  voorbereiding op een overleg en geven je inzicht de specifieke communicatievaardigheden. Vaardigheden waarmee je een overleg op afstand soepel en persoonlijk laat verlopen. Met name als organisator van de meeting, maar ook als deelnemer.

Na het volgen van deze training:

DEZE TRAINING IS VOOR:

Iedereen die nog relatief nieuw is met het deelnemen aan en voorzitten van van videovergaderingen. Het is handig (maar niet) noodzakelijk als je al een aantal online overleggen hebt bijgewoond.

Play Video

OnDerwerpen in de training

Als je weet wat er anders is, dan wordt het een stuk eenvoudiger om te zorgen om een videovergadering soepel te laten verlopen. In deze module vergelijken we een online meeting met een normaal (fysiek) overleg en bekijken waar de grootste verschillen zitten. Deze verschillen zijn de basis voor de verdere training en zullen frequent terugkomen. 

In deze module gaan we in 4 stappen de voorbereiding op een videovergadering doornemen. Het succes van het overleg wordt namelijk grotendeels bepaald door hoe goed je je huiswerk vooraf hebt gedaan. Denk aan de keuze van de applicatie, de deelnemers, de onderwerpen, de materialen die je gaat delen en nog veel meer. Nog meer dan bij een fysiek overleg, ben je als organisator de regisseur van het overleg. Het succes valt en staat met jouw aanpak. 

Als organisator of als deelnemer gaat het natuurlijk voorkomen dat je content gaat delen in het overleg. Een presentatie, een video of iets anders. Dit maakt het overleg ook interactief en zorgt voor voldoende afwisseling. Tenminste als je de vaardigheid van het delen onder de knie hebt en je materialen effectief je verhaal ondersteunen. In deze module leren we hoe je dit professioneel kunt doen.

In deze module staan twee onderdelen centraal. Allereerst je (thuis)werkplek en wat je kunt doen om te zorgen dat je een optimaal plaatje uitzendt. Denk aan licht, geluid, achtergrond en de impact van daglicht. Daarnaast aandacht voor het werken met de tooling, bijvoorbeeld hoe je tijdens het delen van een presentatie de aandacht van je gesprekspartner vast kunt houden. 

Aanvragen training

eLearningTrain zelf je vaardigheden

99

/persoon

Bij een eLearning kun je je vaardigheden ontwikkelen waar en wanneer jij wil. En met een tempo dat goed bij je past. De training staat drie maanden voor je beschikbaar op ons trainingsplatform. Na afronding van de training ontvang je een certificaat.

eLearning + live trainingsessieCombinatie van zelf doen en feedback van onze experts

175

/persoon

Bij deze training vul je de eLearning aan met een live training sessie van twee uur via Zoom of Teams. In kleine groepjes ga je onder begeleiding van onze experts aan de slag met de vaardigheden uit de eLearning. Je ontvangt persoonlijke feedback en tips. En natuurlijk na afsluiting een certificaat.

ErvARINGEN VAN DEELNEMERS

Heb je eerst nog een vraag over deze training?

Check onze veelgestelde vragen

Je kunt een training aanvragen door op de knop ‘Training Aanvragen’ te klikken en het formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

We hebben onze trainingen ingedeeld in beginner en gevorderd (pro). Voor al onze beginner trainingen is geen enkele ervaring of opleiding nodig. Iedereen kan logischerwijs deelnemen. Dat is anders bij onze trainingen voor gevorderden. Deze trainingen bouwen vaak voor op een kennis of vaardigheid die al aanwezig is bij de deelnemers. Dit kan een training zijn die je al eerder hebt gevolgd over het onderwerp of je hebt in de praktijk al veel ervaring opgedaan met het voeren van gesprekken via video. Twijfel je over je ervaring voor deze vaardigheden? Stem dit dan even met ons af. We helpen graag.

 

De meeste van onze trainingen zijn toepasbaar voor elk sector of type organisatie. Veel van de vaardigheden zijn namelijk generiek. De toepassing van de vaardigheden kan natuurlijk wel verschillen. In onze live trainingssessie zullen we waar mogelijk oefeningen en scenario’s gebruiken die aansluiten bij de realiteit van de organisatie waarvoor je werkt.

We hebben daarnaast ook enkele trainingen die wel gericht zijn op een specifieke sector. Bijvoorbeeld voor de zorg of het onderwijs. Deze vind je terug in ons trainingsaanbod.

Om de eLearning te volgen ontvang je van ons toegang tot ons online trainingsplatform. Het is handig om hiervoor een computer tot je beschikking te hebben met een recente browser en een vlotte internetverbinding. We adviseren je altijd om op een rustige plek te gaan zitten en eventueel een koptelefoon te gebruiken.

Voor de live trainingssessies werken we meestal met Teams of Zoom. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging. Heb je nog geen Teams of Zoom, dan kun je deze vooraf downloaden. Of je maakt gebruik van de webversie van de applicatie. Deze werkt in elke recente browser. Ook hier is een snelle internetverbinding en een koptelefoon handig.

De eLearning die we aanbieden is een training die jij zelf geheel online volgt. Na aanmelding ontvang je toegang tot ons trainingsplatform en staat de training voor je klaar. De training bestaat uit verschillende  modules, lessen en opdrachten die je zelf doorloopt.

De live trainingssessie is een aanvulling op de eLearning. In deze online sessie van 2 uur ga je onder begeleiding van een trainer daadwerkelijk oefenen met de vaardigheden. Je ontvangt persoonlijke feedback en tips op hoe je de geleerde vaardigheden optimaal in kunt zetten.

 

 

Ja dat kan zeker! We hebben veel ervaring met het inrichten van programma’s en het integreren van onze trainingen in bestaande programma’s van organisaties. Vraag ons naar alle mogelijkheden voor maatwerk.

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!