Beter Beeldbellen in de zorg

Voor een persoonlijk gesprek tussen zorgverlener en patiënt

NIVEAU

Basis

VORM

eLearning
Live Trainingssessie

Taal

Nederlands
Engels

Prijs

Vanaf €99

Overzicht training

Tijdens onze Beter Beeldbellen in zorg training gaan we aan de slag om zorg verleners comfortabel te maken met gesprekken op afstand. We helpen bij de ontwikkeling van vaardigheden waarmee zij elk beeldbelgesprek met een patiënt persoonlijk en dicht bij kunnen laten voelen. 

We gaan aan de slag met hoe je in beeld komt, hoe je echt contact maakt met een patiënt en hoe je het gesprek soepel kunt laten verlopen. Ook behandelen het werken met de techniek, denk bijvoorbeeld aan trouble shooting en schermdelen. Tijdens onze trainingen uiteraard niet alleen theorie, maar is er juist ook veel ruimte om te oefenen. Soms klassikaal, soms in break-out sessies.

Na het volgen van deze training:

DEZE TRAINING IS VOOR:

Alle zorgverleners die beginnen met Beeldbellen en dat op een professionele manier willen doen. Heel geschikt voor medewerkers van ziekenhuis, huisartsenpraktijken en andere zorginstanties.

Programma van de training

Als je weet wat er anders is, dan wordt het al een stuk eenvoudiger om te zorgen dat je beeldbelgesprek wint aan kwaliteit. De module Alles is Anders gaat in op het maken van persoonlijk contact en de manier waarop je de basis legt voor een goed gesprek. Bijvoorbeeld hoe je een patiënt welkom heet of hoe je kunt controleren of je verhaal goed is overgekomen.

De inzet van module 2 is dat je een soepel en plezierig gesprek via video met een patiënt kunt voeren. Een gesprek dat niet onder doet voor een fysieke ontmoeting. Daarbij zoomen we in op je gespreksvaardigheden, in bijzonder op de vaardigheden die zorgen dat de afstand verkleind wordt en het gesprek echt persoonlijk voelt voor de patiënt.

Waar laat je je handen? Wat is het belang van oogcontact en hoe verdeel je je aandacht tussen het scherm en de webcam? Deze en andere non-verbale communicatie vaardigheden staan centraal in de module Goed In Beeld. Voor veel deelnemers een module waarbij ze even uit hun comfort-zone moeten komen, maar vooral heel leuk en altijd leerzaam.
In deze module staan twee onderdelen centraal. Allereerst je (thuis)werkplek en wat je kunt doen om te zorgen dat je een optimaal plaatje uitzendt. Denk aan licht, geluid, achtergrond en de impact van daglicht. Daarnaast aandacht voor het werken met de tooling, bijvoorbeeld hoe je tijdens het delen van een presentatie de aandacht van je gesprekspartner vast kunt houden. Deze module wordt vaak aangeboden in combinatie met een break-out room, voor meer persoonlijke aandacht en ruimte voor discussie

Aanvragen training