Beter Beeldbellen in de zorg

Voor een persoonlijk gesprek tussen zorgverlener en patiënt

NIVEAU

Basis

VORM

eLearning
Live Trainingssessie

Taal

Nederlands
Engels

Prijs

Vanaf €99

Overzicht training

Tijdens onze Beter Beeldbellen in zorg training gaan we aan de slag om zorg verleners comfortabel te maken met gesprekken op afstand. We helpen bij de ontwikkeling van vaardigheden waarmee zij elk beeldbelgesprek met een patiënt persoonlijk en dicht bij kunnen laten voelen. 

We gaan aan de slag met hoe je in beeld komt, hoe je echt contact maakt met een patiënt en hoe je het gesprek soepel kunt laten verlopen. Ook behandelen het werken met de techniek, denk bijvoorbeeld aan trouble shooting en schermdelen. Tijdens onze trainingen uiteraard niet alleen theorie, maar is er juist ook veel ruimte om te oefenen. Soms klassikaal, soms in break-out sessies.

Na het volgen van deze training:

DEZE TRAINING IS VOOR:

Alle zorgverleners die beginnen met Beeldbellen en dat op een professionele manier willen doen. Heel geschikt voor medewerkers van ziekenhuis, huisartsenpraktijken en andere zorginstanties.

Programma van de training

Als je weet wat er anders is, dan wordt het al een stuk eenvoudiger om te zorgen dat je beeldbelgesprek wint aan kwaliteit. De module Alles is Anders gaat in op het maken van persoonlijk contact en de manier waarop je de basis legt voor een goed gesprek. Bijvoorbeeld hoe je een patiënt welkom heet of hoe je kunt controleren of je verhaal goed is overgekomen.

De inzet van module 2 is dat je een soepel en plezierig gesprek via video met een patiënt kunt voeren. Een gesprek dat niet onder doet voor een fysieke ontmoeting. Daarbij zoomen we in op je gespreksvaardigheden, in bijzonder op de vaardigheden die zorgen dat de afstand verkleind wordt en het gesprek echt persoonlijk voelt voor de patiënt.

Waar laat je je handen? Wat is het belang van oogcontact en hoe verdeel je je aandacht tussen het scherm en de webcam? Deze en andere non-verbale communicatie vaardigheden staan centraal in de module Goed In Beeld. Voor veel deelnemers een module waarbij ze even uit hun comfort-zone moeten komen, maar vooral heel leuk en altijd leerzaam.
In deze module staan twee onderdelen centraal. Allereerst je (thuis)werkplek en wat je kunt doen om te zorgen dat je een optimaal plaatje uitzendt. Denk aan licht, geluid, achtergrond en de impact van daglicht. Daarnaast aandacht voor het werken met de tooling, bijvoorbeeld hoe je tijdens het delen van een presentatie de aandacht van je gesprekspartner vast kunt houden. Deze module wordt vaak aangeboden in combinatie met een break-out room, voor meer persoonlijke aandacht en ruimte voor discussie

Aanvragen training

eLearningTrain zelf je vaardigheden

99

/persoon

Bij een eLearning kun je je vaardigheden ontwikkelen waar en wanneer jij wil. En met een tempo dat goed bij je past. De training staat drie maanden voor je beschikbaar op ons trainingsplatform. Na afronding van de training ontvang je een certificaat.

eLearning + live trainingsessieCombinatie van zelf doen en feedback van onze experts

175

/persoon

Bij deze training vul je de eLearning aan met een live training sessie van twee uur via Zoom of Teams. In kleine groepjes ga je onder begeleiding van onze experts aan de slag met de vaardigheden uit de eLearning. Je ontvangt persoonlijke feedback en tips. En natuurlijk na afsluiting een certificaat.

ErvARINGEN VAN DEELNEMERS

Heb je eerst nog een vraag over deze training?

Check onze veelgestelde vragen

Je kunt een training aanvragen door op de knop ‘Training Aanvragen’ te klikken en het formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

We hebben onze trainingen ingedeeld in beginner en gevorderd (pro). Voor al onze beginner trainingen is geen enkele ervaring of opleiding nodig. Iedereen kan logischerwijs deelnemen. Dat is anders bij onze trainingen voor gevorderden. Deze trainingen bouwen vaak voor op een kennis of vaardigheid die al aanwezig is bij de deelnemers. Dit kan een training zijn die je al eerder hebt gevolgd over het onderwerp of je hebt in de praktijk al veel ervaring opgedaan met het voeren van gesprekken via video. Twijfel je over je ervaring voor deze vaardigheden? Stem dit dan even met ons af. We helpen graag.

 

De meeste van onze trainingen zijn toepasbaar voor elk sector of type organisatie. Veel van de vaardigheden zijn namelijk generiek. De toepassing van de vaardigheden kan natuurlijk wel verschillen. In onze live trainingssessie zullen we waar mogelijk oefeningen en scenario’s gebruiken die aansluiten bij de realiteit van de organisatie waarvoor je werkt.

We hebben daarnaast ook enkele trainingen die wel gericht zijn op een specifieke sector. Bijvoorbeeld voor de zorg of het onderwijs. Deze vind je terug in ons trainingsaanbod.

Om de eLearning te volgen ontvang je van ons toegang tot ons online trainingsplatform. Het is handig om hiervoor een computer tot je beschikking te hebben met een recente browser en een vlotte internetverbinding. We adviseren je altijd om op een rustige plek te gaan zitten en eventueel een koptelefoon te gebruiken.

Voor de live trainingssessies werken we meestal met Teams of Zoom. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging. Heb je nog geen Teams of Zoom, dan kun je deze vooraf downloaden. Of je maakt gebruik van de webversie van de applicatie. Deze werkt in elke recente browser. Ook hier is een snelle internetverbinding en een koptelefoon handig.

De eLearning die we aanbieden is een training die jij zelf geheel online volgt. Na aanmelding ontvang je toegang tot ons trainingsplatform en staat de training voor je klaar. De training bestaat uit verschillende  modules, lessen en opdrachten die je zelf doorloopt.

De live trainingssessie is een aanvulling op de eLearning. In deze online sessie van 2 uur ga je onder begeleiding van een trainer daadwerkelijk oefenen met de vaardigheden. Je ontvangt persoonlijke feedback en tips op hoe je de geleerde vaardigheden optimaal in kunt zetten.

 

 

Ja dat kan zeker! We hebben veel ervaring met het inrichten van programma’s en het integreren van onze trainingen in bestaande programma’s van organisaties. Vraag ons naar alle mogelijkheden voor maatwerk.

Stappen maken met Beeldbellen in de zorg?

Wij helpen graag!

NIVEAU

Beginner
Gevorderd

VORM

Online
Fysiek

Taal

Nederlands
Engels

Prijs

Vanaf €99