Beter Beeldbellen in de zorg

Voor een persoonlijk gesprek tussen arts en patiënt

De ontwikkeling van beeldbellen in de zorg gaat momenteel snel. Covid-19 heeft er voor gezorgd dat vrijwel iedere zorgverlener in Nederland momenteel wel met video bezig is. In eerste instantie met de focus op techniek, maar nu ook steeds vaker met aandacht voor de medewerker die de videogesprekken voert. Want communicatie is en blijft mensenwerk. Als GoGrapefruit trainen en begeleiden wij zorg professionals om beter te kunnen beeldbellen.  Om elke gesprek op afstand echt plezierig en persoonlijk te laten zijn.

Beeldbellen in de zorg

De uitdaging van Beeldbellen in de zorg

Minimaal eenzelfde patiënt beleving als bij bezoek aan ziekenhuis of praktijk

Natuurlijk de voordelen van zorg op afstand zijn duidelijk. Geen onnodig fysiek contact tijdens Covid-19, het is efficiënt en maakt zorg toegankelijk voor minder mobiele patiënten. Toch loert het gevaar voor zorgverleners dat met videoconsult de kwaliteit van de gesprekken en de totale patiënt beleving achteruit gaat. Dat is simpelweg niet op te lossen met de beste techniek van de wereld. 

Een succesvol consult op afstand hangt namelijk af van hele andere factoren. Bijvoorbeeld van de mate waarin de zorgverlener empathie in het gesprek weet te brengen. Hoe hij handig omgaat met eventuele (technische) issues. Hoe hij veilig omgeving weet te creeren. En dat allemaal op afstand.  Dit vraagt om adequate training en ondersteuning van de zorgverlener die het ook echt moeten doen. 

Vragen of meer informatie?

Neem contact met ons op voor onze diensten voor de zorg.

We zijn op alle mogelijk manieren bereikbaar. Stuur een bericht of gebruik de chat linksonder. We reageren zo snel mogelijk.

Stappen maken met beeldbellen in de zorg?

Laat het ons weten!

Contact | GoGrapefruit Videogesprek Experts