Training Videovergaderen

Hoe verzorg ik een effectieve en plezierig overleg op afstand

NIVEAU

Beginner
Gevorderd

VORM

Online
Fysiek

Taal

Nederlands
Engels

Prijs

Vanaf €175

deelnemers

6-8

Overzicht training

Tijdens onze Videovergaderen training zorgen we ervoor dat je inzicht krijgt in de specifieke vaardigheden waarmee je het verschil kunt maken. Vaardigheden waarmee je een overleg op afstand prettig en persoonlijk laat verlopen. Met name als organisator van de meeting, maar ook als deelnemer.

We laten je zien hoe je goed in beeld komt. En we behandelen het werken met de techniek, denk aan trouble shooting en schermdelen. Onze trainingen bestaan uiteraard niet alleen uit de  theorie, maar er is ook ruimte om te oefenen. Soms klassikaal, soms in break-out sessies.

Doelstellingen van deze training

DEZE TRAINING IS VOOR:

Iedereen die nog relatief nieuw is met het voorzitten en organiseren van videovergaderingen. Het is handig (maar niet) noodzakelijk als je al een aantal online overleggen hebt bijgewoond. 

Play Video

Programma van de training

Als je weet wat er anders is, dan wordt het een stuk eenvoudiger om te zorgen om een videovergadering soepel te laten verlopen. In deze module vergelijken we een online meeting met een normaal (fysiek) overleg en bekijken waar de grootste verschillen zitten. Deze verschillen zijn de basis voor de verdere training en zullen frequent terugkomen. 

In deze module gaan we in 4 stappen de voorbereiding op een videovergadering doornemen. Het succes van het overleg wordt namelijk grotendeels bepaald door hoe goed je je huiswerk vooraf hebt gedaan. Denk aan de keuze van de applicatie, de deelnemers, de onderwerpen, de materialen die je gaat delen en nog veel meer. Nog meer dan bij een fysiek overleg, ben je als organisator de regisseur van het overleg. Het succes valt en staat met jouw aanpak. 

Als organisator of als deelnemer gaat het natuurlijk voorkomen dat je content gaat delen in het overleg. Een presentatie, een video of iets anders. Dit maakt het overleg ook interactief en zorgt voor voldoende afwisseling. Tenminste als je de vaardigheid van het delen onder de knie hebt en je materialen effectief je verhaal ondersteunen. In deze module leren we hoe je dit professioneel kunt doen.

In deze module staan twee onderdelen centraal. Allereerst je (thuis)werkplek en wat je kunt doen om te zorgen dat je een optimaal plaatje uitzendt. Denk aan licht, geluid, achtergrond en de impact van daglicht. Daarnaast aandacht voor het werken met de tooling, bijvoorbeeld hoe je tijdens het delen van een presentatie de aandacht van je gesprekspartner vast kunt houden. Deze module wordt vaak aangeboden in combinatie met een break-out room, voor meer persoonlijke aandacht en ruimte voor discussie
Het wordt pas echt wanneer je gaat oefenen. Dan ervaar je pas echt wat de bijdrage is van de verschillende vaardigheden die in de modules zijn besproken.

Het oefenen doen we in kleine groepen in aparte break-out rooms. Met enkele deelnemers simuleren we een overleg waarbij de voorzittersrol wordt afgewisseld. En de trainer? Die speelt ook een rol in het overleg. Alleen vooraf weet je nooit welke rol :-).

Kosten van de training

Videovergaderen training

Online | drie uur
175 Per deelnemer
  •  
Nieuw

Videovergaderen training

Op locatie | 1 dag
399 Per deelnemer
  •  

KLAAR OM AAN TE VRAGEN?

Weet je voldoende en wil je de training aanvragen voor jezelf of je organisatie? Vul dan ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

ErvARINGEN VAN DEELNEMERS

Heb je eerst nog een vraag over deze training?

Check onze veelgestelde vragen

Je kunt een training aanvragen door op de knop ‘Training Aanvragen’ te klikken en het formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

Je kunt een training aanvragen door op de knop ‘Training Aanvragen’ te klikken en het formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

Je kunt een training aanvragen door op de knop ‘Training Aanvragen’ te klikken en het formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

Er geldt geen verplichte vooropleiding, wel kijken we soms naar je ervaring. Deze wordt dan meegenomen bij het samenstellen van het programma en het indelen van verschillende groepen.

Het mooie aan onze videogesprektrainingen is dat ze niet branche specifiek zijn. Uiteraard houden we waarmogelijk wel rekening met branches of sectoren om te zorgen dat ons verhaal goed aansluit bij de belevingswereld van de deelnemers.

De voorbereiding verschilt per training. Voorafgaand aan de training ontvang je van ons altijd informatie over de training en de eventuele voorbereiding. Dit kan bijvoorbeeld het invullen van een vragenlijst zijn, maar ook een opdracht om een video op te nemen.

Na de aanvraag zijn we meestal in staat om binnen 2 tot 4 weken een training voor jouw organisatie te facilteren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe snel we samen alles goed kunnen afstemmen.

Ja dat kan! We hebben veel ervaring met het inrichten van programma’s en het integreren van onze trainingen in bestaande programma’s. Zo kunnen onze training ook eenvoudig worden gecombineerd met een e-learning of een coaching sessie. Uiteraard is dit altijd maatwerk. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op.

Tijdens de fysieke training is er veel meer ruimte om te oefenen en te werken aan je persoonlijke skills. Daarnaast is er meer ruimte om vaardigheden uitgebreider te behandelen. Maar welke vorm je ook kiest, wij zorgen dat de beschikbare tijd maximaal wordt benut.

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!