Training Videogesprek

Focus op een eerste succesvol videogesprek

NIVEAU

Beginner
Gevorderd

VORM

Online
Fysiek

Taal

Nederlands
Engels

Prijs

Vanaf €175

deelnemers

6-8

Overzicht training

Tijdens onze videogesprek training zorgen we ervoor dat je inzicht krijgt in de specifieke vaardigheden waarmee je het verschil kunt maken. Vaardigheden waarmee je een gesprek op afstand  persoonlijk en dichtbij laat voelen.

We laten je zien hoe je goed in beeld komt. En we behandelen het werken met de techniek, denk aan trouble shooting en schermdelen. Tijdens onze trainingen uiteraard niet alleen theorie, maar vooral ook veel ruimte om te oefenen. Soms klassikaal, soms in break-out sessies.

Doelstellingen van deze training

DEZE TRAINING IS VOOR:

Iedereen die begint met voeren van gesprekken via video en die dat op een professionele manier wil doen. Heel geschikt voor iedereen die frequent gesprekken voert met bijvoorbeeld klanten, sollicitanten of patiënten.
Play Video

Programma van de training

Als je weet wat er anders is dan wordt het een stuk eenvoudiger om te zorgen dat je videogesprek wint aan kwaliteit. De module Alles is Anders gaat in op het maken van persoonlijk contact en de manier waarop je de basis legt voor een goed gesprek. Bijvoorbeeld hoe je je gesprekspartner welkom heet of hoe je kunt controleren of je verhaal goed is overgekomen.
De inzet van module 2 is dat je een soepel en plezierig gesprek via video kunt voeren. Een gesprek dat niet onder doet voor een fysieke ontmoeting. Daarbij zoomen we in op je gespreksvaardigheden, in bijzonder op de vaardigheden die zorgen dat je het meest uit je videogesprek haalt. En dat zijn net even andere vaardigheden dan die je tijdens een fysieke ontmoeting zou inzetten.
Waar laat je je handen? Wat is het belang van oogcontact en hoe verdeel je je aandacht tussen het scherm en de webcam? Deze en andere non-verbale communicatie vaardigheden staan centraal in de module Goed In Beeld. Voor veel deelnemers een module waarbij ze even uit hun comfort-zone moeten komen, maar vooral heel leuk en altijd leerzaam.
In deze module staan twee onderdelen centraal. Allereerst je (thuis)werkplek en wat je kunt doen om te zorgen dat je een optimaal plaatje uitzendt. Denk aan licht, geluid, achtergrond en de impact van daglicht. Daarnaast aandacht voor het werken met de tooling, bijvoorbeeld hoe je tijdens het delen van een presentatie de aandacht van je gesprekspartner vast kunt houden. Deze module wordt vaak aangeboden in combinatie met een break-out room, voor meer persoonlijke aandacht en ruimte voor discussie
Het wordt pas echt wanneer je gaat oefenen. Dan ervaar je pas echt wat de bijdrage is van de verschillende vaardigheden. Het oefenen bieden we vaak aan in de vorm van een break-out room, zodat je in een kleiner groepje een videogesprek kunt oefenen. Afhankelijk van de trainingsvorm is dat een oefengesprek met een andere deelnemer, de trainer of zelfs met een acteur op afstand. Lights, camera, action!

Kosten van de training

Videogesprek training

Online | drie uur
175 Per deelnemer
  •  
Nieuw

Videogesprek training

Op locatie | 1 dag
399 Per deelnemer
  •  

KLAAR OM AAN TE VRAGEN?

Weet je voldoende en wil je de training aanvragen voor jezelf of je organisatie? Vul dan ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

ErvARINGEN VAN DEELNEMERS

Heb je eerst nog een vraag over deze training?

Check onze veelgestelde vragen

Je kunt een training aanvragen door op de knop ‘Training Aanvragen’ te klikken en het formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

Je kunt een training aanvragen door op de knop ‘Training Aanvragen’ te klikken en het formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

Er geldt geen verplichte vooropleiding, wel kijken we soms naar je ervaring. Deze wordt dan meegenomen bij het samenstellen van het programma en het indelen van verschillende groepen.

Het mooie aan onze videogesprektrainingen is dat ze niet branche specifiek zijn. Uiteraard houden we waarmogelijk wel rekening met branches of sectoren om te zorgen dat ons verhaal goed aansluit bij de belevingswereld van de deelnemers.

De voorbereiding verschilt per training. Voorafgaand aan de training ontvang je van ons altijd informatie over de training en de eventuele voorbereiding. Dit kan bijvoorbeeld het invullen van een vragenlijst zijn, maar ook een opdracht om een video op te nemen.

Na de aanvraag zijn we meestal in staat om binnen 2 tot 4 weken een training voor jouw organisatie te facilteren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe snel we samen alles goed kunnen afstemmen.

Ja dat kan! We hebben veel ervaring met het inrichten van programma’s en het integreren van onze trainingen in bestaande programma’s. Zo kunnen onze training ook eenvoudig worden gecombineerd met een e-learning of een coaching sessie. Uiteraard is dit altijd maatwerk. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op.

Tijdens de fysieke training is er veel meer ruimte om te oefenen en te werken aan je persoonlijke skills. Daarnaast is er meer ruimte om vaardigheden uitgebreider te behandelen. Maar welke vorm je ook kiest, wij zorgen dat de beschikbare tijd maximaal wordt benut.

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!