Training beeldbellen in de zorg

Voor een persoonlijk gesprek tussen zorgverlener en patiënt

NIVEAU

Beginner
Gevorderd

VORM

Online
Fysiek

Taal

Nederlands
Engels

Prijs

Vanaf €175

deelnemers

6-8

Deel deze training

Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Overzicht training

Tijdens onze Beeldbellen in zorg training gaan we aan de slag om zorg verleners comfortabel te maken met gesprekken op afstand. We helpen bij de ontwikkeling van vaardigheden waarmee zij elk beeldbelgesprek met een patiënt persoonlijk en dicht bij kunnen laten voelen. 

We gaan aan de slag met hoe je in beeld komt, hoe je echt contact maakt met een patient en hoe je het gesprek soepel kunt laten verlopen. Ook behandelen het werken met de techniek, denk bijvoorbeeld aan trouble shooting en schermdelen. Tijdens onze trainingen uiteraard niet alleen theorie, maar is er juist ook veel ruimte om te oefenen. Soms klassikaal, soms in break-out sessies.

Doelstellingen van deze training

DEZE TRAINING IS VOOR:

Alle zorgverleners die beginnen met Beeldbellen en dat op een professionele manier wilen doen. Heel geschikt voor medewerkers van ziekenhuis, huisartsenpraktijken en andere zorginstanties. 

Programma van de training

Als je weet wat er anders is, dan wordt het al een stuk eenvoudiger om te zorgen dat je beeldbelgesprek wint aan kwaliteit. De module Alles is Anders gaat in op het maken van persoonlijk contact en de manier waarop je de basis legt voor een goed gesprek. Bijvoorbeeld hoe je een patiënt welkom heet of hoe je kunt controleren of je verhaal goed is overgekomen.

De inzet van module 2 is dat je een soepel en plezierig gesprek via video met een patiënt kunt voeren. Een gesprek dat niet onder doet voor een fysieke ontmoeting. Daarbij zoomen we in op je gespreksvaardigheden, in bijzonder op de vaardigheden die zorgen dat de afstand verkleind wordt en het gesprek echt persoonlijk voelt voor de patiënt.

Waar laat je je handen? Wat is het belang van oogcontact en hoe verdeel je je aandacht tussen het scherm en de webcam? Deze en andere non-verbale communicatie vaardigheden staan centraal in de module Goed In Beeld. Voor veel deelnemers een module waarbij ze even uit hun comfort-zone moeten komen, maar vooral heel leuk en altijd leerzaam.
In deze module staan twee onderdelen centraal. Allereerst je (thuis)werkplek en wat je kunt doen om te zorgen dat je een optimaal plaatje uitzendt. Denk aan licht, geluid, achtergrond en de impact van daglicht. Daarnaast aandacht voor het werken met de tooling, bijvoorbeeld hoe je tijdens het delen van een presentatie de aandacht van je gesprekspartner vast kunt houden. Deze module wordt vaak aangeboden in combinatie met een break-out room, voor meer persoonlijke aandacht en ruimte voor discussie

Het wordt pas echt wanneer je gaat oefenen. Dan ervaar je pas echt wat de bijdrage is van de verschillende vaardigheden. Het oefenen bieden we vaak aan in de vorm van een break-out room, zodat je in een kleiner groepje een fictief patiëntgesprek kunt oefenen. Afhankelijk van de trainingsvorm is dat een oefengesprek met een andere deelnemer, de trainer of zelfs met een acteur op afstand. Lights, camera, action!

Kosten van de training

Beeldbellen in de zorg

Online | drie uur
175 Per deelnemer
  •  

Beeldbellen in de zorg

Op locatie | 1 dag
399 Per deelnemer
  •  

KLAAR OM TE STARTEN MET BETER BEELDBELLEN?

Weet je voldoende en wil je de training aanvragen voor jouw zorg organisatie? Vul dan ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

ErvARINGEN VAN DEELNEMERS

Heb je eerst nog een vraag over deze training?

Check onze veelgestelde vragen

Je kunt een training aanvragen door op de knop ‘Training Aanvragen’ te klikken en het formulier in te vullen. Hierna nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om de details te bespreken.

Er geldt geen verplichte vooropleiding, wel kijken we soms naar je ervaring. Deze wordt dan meegenomen bij het samenstellen van het programma en het indelen van verschillende groepen.

Deze training is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorg en via video contact heeft met patiënten. Bijvoorbeeld vanuit een ziekenhuis of een huisartsenpraktijk. 

De voorbereiding verschilt per training. Voorafgaand aan de training ontvang je van ons altijd informatie over de training en de eventuele voorbereiding. Dit kan bijvoorbeeld het invullen van een vragenlijst zijn, maar ook een opdracht om een video op te nemen.

Na de aanvraag zijn we meestal in staat om binnen 2 tot 4 weken een training voor jouw organisatie te facilteren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe snel we samen alles goed kunnen afstemmen.

Ja dat kan! We hebben veel ervaring met het inrichten van programma’s en het integreren van onze trainingen in bestaande programma’s. Zo kunnen onze training ook eenvoudig worden gecombineerd met een e-learning of een coaching sessie. Uiteraard is dit altijd maatwerk. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op.

Tijdens de fysieke training is er veel meer ruimte om te oefenen en te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is er ruimte om uitgebreider de verschillende vaardigheden te behandelen. Maar welke vorm je ook kiest, wij zorgen dat de beschikbare tijd maximaal wordt benut.

Stappen maken met Beeldbellen in de zorg?

Wij helpen graag!