Blog

Lees in dit blog alles over communictie op afstand. Onderzoek, opinie en nieuws.

VideoVergadering karakters | GoGrapefruit
Expert

De 6 herkenbare videovergadering karakters

Door het aanhouden van het Covid-19 virus, werken de meeste van ons inmiddels alweer ruim een half jaar vanuit huis. Dat betekent dat we inmiddels ook al de nodige ervaring hebben opgedaan met videovergaderen. Interessant is dat iedereen zijn eigen stijl heeft in zo’n vergadering op afstand. Hieronder enkele mogelijk zeer herkenbare karakters die je regelmatig zult tegenkomen in je Zoom of Teams meeting. En hoe je hier als organisator of voorzitter van een videovergadering het beste mee om kunt gaan.

Lees meer »
Google Meet videogesprek GoGrapefruit
Overig

Hoe effectief zijn oude skills met nieuwe tools?

Het laatste half jaar zijn we in een sneltreinvaart bekend geraakt met Zoom, Meet en Teams. Deze nieuwe tools maken het mogelijk voor organisaties om gesprekken en vergaderingen ook op afstand te kunnen doen. Maar hoe effectief en efficiënt gaat dit nu eigenlijk? Zijn we in staat om met onze ‘oude’ vaardigheden dit nieuw type gesprekken goed uit te voeren. En hoe het met de klantbeleving?

Lees meer »
Oogcontact in een videogesprek GoGrapefruit
Expert

Nooit meer videogesprekken zonder oogcontact

Oogcontact maken tijdens gesprekken via video, dat is toch helemaal nergens voor nodig! Deze opmerking zie ik met enige regelmaat voorbij komen. Tijd om het perspectief wat aan te scherpen. Want oogcontact maken wordt nog onvoldoende op waarde geschat. Wellicht dat onbekend, onbemind maakt, want als je weet wat het effect van oogcontact is dan aarzel je niet om juist oogcontact te maken.

Lees meer »
7 redenen waarom videovergaderen niet meer weggaat | GoGrapefruit
Expert

7 redenen waarom videovergaderen niet meer weggaat

De laatste maanden is videovergaderen bezig aan een stevige opmars. Natuurlijk veroorzaakt door Covid-19. Maar ook doordat veel organisaties beseffen dat het toch wel werkt. Waren er ooit twijfels, dan zijn deze nu wel weg. Hieronder 7 redenen waarom videovergaderen een blijvertje is.

Lees meer »
Communciatie videogesprek GoGrapefruit
Expert

Communicatie is en blijft mensenwerk

De toekomst van communicatie is video. Dat is een conclusie die veel van ons trekken tijdens deze Covid-19 pandemie. Het is niet verrassend dat ik die mening deel. Zoom, Teams en de talloze andere video communicatie platformen zullen structureel onderdeel zijn van hoe we samenwerken en klanten gaan bereiken. Toch krijg ik ook het gevoel dat er te veel wordt verwacht van de technologie.

Lees meer »
Samenwerking Dialogue GoGrapefruit
In het nieuws

GoGrapefruit en Dialogue bundelen krachten

Sinds deze week biedt Dialoque online workshops ‘Videogesprek voeren’ aan. En deze trainingen worden uitgevoerd door de trainers van GoGrapefruit. Een mooie nieuwe samenwerking die ontstaan is in ons gezamenlijk onderkomen aan de Rijksweg in Naarden.

Lees meer »
Alle artikelen in dit blog zijn geschreven door Videogesprek Experts van GoGrapefruit. Graag delen wij onze kennis en expertise. Heb je vragen over de inhoud van de artikelen of wil je reageren, neem dan even contact met ons op. Of plan online zelf een kennismaking.

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!