Rate my room | GoGrapefruit
Vraag jij ook wel eens af of je wel goed in beeld bent? Wat denken anderen van jou en komt je huis of kantoor wel professioneel over via de webcam? Je ben in goed gezelschap. In de Verenigde Staten en Canada is er zelfs een populair Twitter kanaal (@RateMySkpeRoom) waarin wordt beoordeeld hoe mensen in beeld komen. In dit artikel enkele voorbeelden en onze eigen mening als Videogesprek Experts.

Deel dit artikel

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Door het thuiswerken tijdens Covid-19 komen we allemaal tijdens een videoverbinding in beeld met in de achtergrond bijvoorbeeld de woonkamer of keuken. Iedereen toont onbedoeld een stukje van zijn persoonlijke leven. Waarbij de een daar iets beter over nadenkt dan de ander. En precies daarop speelt het idee van RateMySkypeRoom in. Het is een initiatief van Claude Taylor. Een voormalig reisfotograaf en medewerker van het Witte Huis. Hij geeft op een eigenzinnige manier feedback op al deze beelden. 

Heel erg onderhoudend, maar zeker ook leerzaam. Want als je een beetje rondkijkt, dan kom je er al snel achter wat wel en niet werkt op beeld. En als je bijvoorbeeld benieuwd bent wat er voor nodig is om een 10 te krijgen, lees dan ook eens dit artikel. Hierin worden maarliefst 1321 tweets vergeleken. Zo valt op dat vrouwen in beeld beter scoren dan mannen. En planten, kunst en boeken zijn ook een garantie voor hoge cijfers.

Enkele voorbeelden van RateMyRoom

Als eerste Trevor Noah (Daily Show). Hij scoort een 8 voor zijn achtergrond met gezellige patio in de achtergrond. Het is natuurlijk wel een risico om voor een raam te gaan zitten. Vaak zorgt dit er voor dat je zelf donker in beeld komt. Bij Trevor lijkt dit mee te vallen, ongetwijfeld zal er een lamp achter de camera staan. Goed over nagedacht Trevor! Die 8 lijkt ons prima.

Ellen de Generes krijgt zelfs een 10 uit 10! Voor de rust en relaxedheid die het uitstraalt. En Ellen heeft goed begrepen dat die handen echt in beeld moeten om goed te kunnen communiceren. Wellicht iets te veel afstand van de camera om echt goed contact te kunnen maken. Normaal gesproken zit je zo ook te ver van de microfoon als deze bij de camera staat.

Natuurlijk kan ook de nieuwe president Joe Biden niet ontbreken. Een 10 uit 10 volgens RoomRater. Het is ook wel duidelijk dat er goed over nagedacht is. Naar onze mening iets te veel, waardoor het niet authentiek aanvoelt. Interessant ook de foto links. Ook die trekt aandacht, dat zal hier bewust zijn. Maar denk hier altijd goed over na, wil je dat kijkers foto’s van familie en vrienden zien.

Het is niet allemaal positief gelukkig. Zoals bij deze senator, Ed Markey. Een 5 uit 10. Daar kunnen we ons goed in vinden. Wat staat er inderdaad achter zijn rug? Dat zorgt alleen maar voor afleiding. En afleiding wil je natuurlijk voorkomen.

Dit waren enkele van de voorbeelden van @ratemyskyperoom. Vind je dit interessant? Dan zou ik zeker dit kanaal gaan volgen. Wil je je eigen beeld beoordeeld hebben. Dan kun je ons ook gerust een screenshot sturen. Wij zorgen voor een goed advies 🙂

Meer artikelen