Succesvol videogesprekken voeren met klanten| Introductie

Blog serie | Introductie | GoGrapefruit

Deel dit artikel

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

We hebben de talloze voordelen van het videogesprek al vaak benadrukt in artikelen en updates. En we zien ook dat meer en meer bedrijven met video aan de slag om in gesprek te gaan met klanten. In Nederland loopt de financiële sector hierin voorop, maar ook andere sectoren hebben inmiddels de kracht van live video ontdekt. Video is hot!

Nu het belang duidelijk is, willen we in onze artikelen meer de nadruk op leggen op ‘hoe’. Hoe kan je als organisatie succesvol videogesprekken voeren met je klanten? En in dat woordje ‘succesvol’ zit veel opgesloten. Er zijn veel obstakels te overwinnen als je als organisatie overweegt te starten met live video. Enerzijds binnen de organisatie zoals het verkrijgen van budget, support krijgen van management en het opleiden van je medewerkers. Maar ook buiten je organisatie. Je klanten. Zijn zij klaar voor het videogesprek? Hoe zet je video zo in dat het ook voor hen toegevoegde waarde heeft?

Omdat dit soort vragen te beantwoorden, starten we een blog serie artikelen. Onder de naam ‘Succesvol videogesprekken voeren met klanten’. Elke week een nieuw onderwerp. Denk aan hele relevante en praktische onderwerpen als ‘hoe start ik met video’, ‘hoe selecteer ik de juiste tooling’, ‘wat is juiste budget’, ‘ welke skills hebben mijn medewerkers nodig’ etc. Op dit moment hebben we al zo’n 15 onderwerpen geselecteerd, maar dit aantal kan nog toenemen. Alle input is welkom, dus voel je vrij om een onderwerp aan te dragen. Stuur ons dan even een berichtje. Doel is om alle blogs tenslotte te bundelen tot een handige gids of ebook voor organisaties die starten met video.

De artikelen plaatsen we op ons blog en zijn herkenbaar aan de tag #succesvolvideogesprek. Deze week verschijnt ons eerste blog en die gaat in op het bepalen of video voor jouw organisatie wel een geschikt communicatiemiddel is. Benieuwd? Houdt dan onze website, LinkedIn of Twitter in de gaten!

Meer artikelen