Cijfers liegen niet (onderzoek)

Cijfers liegen niet | Gograpefruit

Deel dit artikel

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

In een persbericht van 7 januari 2015 – ja je leest het goed januari 2015 –  voorspelt Gartner dat meer dan 100 van de 500 grootste bedrijven wereldwijd vóór 2018 het videogesprek zullen introduceren. En hoewel de ontwikkeling inmiddels duidelijk zichtbaar is, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat nog veel van die bedrijven flink aan de bak moeten om de voorspelling van Gartner uit te laten komen.

Ik hoor je denken, wat nou als het een jaartje langer duurt? Geen man overboord toch? Ik behoor tenslotte niet tot een van de 500 grootste bedrijven. Fair point. Inderdaad is er geen man overboord, maar ik geloof wel dat 2017 nog voldoende ruimte biedt om meters te maken. Want naast de vooruitziende voorspelling van Gartner zijn er ook de cijfers. En de cijfers liegen niet. Ik doel op de cijfers die we met enige regelmaat tegenkomen in de internationale media over de bijdrage van het videogesprek, kijk maar eens op ons blog.

Winner | GoGrapefruit

De cijfers maken het namelijk wel extra aantrekkelijk om de ontwikkelkalender  voor de 2e helft van 2017 nog eens kritisch te bekijken. Want de waardering (NPS) van de nieuwe vorm van het adviesgesprek is bijzonder positief. En ook de conversie op deze gespreksvorm ligt hoger dan bij een traditioneel adviesgesprek. Win, win, winst voor iedereen! Ja, eigenlijk zou je knettergek zijn om niet NU in te stappen of althans een experiment te beginnen. En heb je geen idee hoe of wat, wij helpen je graag om een experiment op te zetten.

Maar stel dat je nog niet overtuigd bent, bijvoorbeeld omdat je twijfelt of dit type klantcontact wel past bij jouw bedrijf of dienstverlening. Wat dan? (gepaste stilte) Dan ben ik benieuwd naar je antwoord op de volgende stelling: “adviesgesprekken via beeldverbinding zie ik voor mijn bedrijf/organisatie niet werken”

Luidt het antwoord NEE en zie je het juist wel werken, maar zijn er nog geen initiatieven ontwikkeld? Dan is het tijd om nog eens kritisch naar de ontwikkelkalender voor de komende maanden te kijken. Er is nog tijd om een eerste stap te zetten. Een experiment kan echt geen kwaad.

Luidt het antwoord ‘JA, ik zie het niet werken’, dan zou het kunnen zijn dat ik de stelling niet scherp genoeg heb geformuleerd. Realiseer je dan wel dat consumenten overduidelijk fan zijn, dus waarom zou dit in jouw geval anders zijn? Uiteraard zijn er omgevingen waar de producten, diensten, services en onderwerpen zich minder eenvoudig lenen voor een gesprek via beeldverbinding. Dan nog zou ik het onderwerp wel nauwlettend in de gaten houden, want wat nu als niet passend wordt ervaren kan over een paar maanden zomaar anders zijn.

De future is now!

Meer artikelen