Lees hier hoe video chat verzekeraars helpt winnen.. (onderzoek)

Deel dit artikel

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Volgens onderzoek van BT Telecom en Avaya willen consumenten dat verzekeringsmaatschappijen digitale zelfbediening makkelijker maken, met behulp van technologieën die het klantenvertrouwen opbouwen en relaties verbeteren.

Het onderzoek, gehouden onder iets meer dan 3.000 respondenten, belicht verschillende ontwikkelingen waaronder de opkomst van beeldverbinding. Het onderzoek laat o.a. zien dat de ontwikkeling inmiddels onomkeerbaar is, gedreven door het feit dat video en live video contact zich stevig heeft verankerd in het dagelijks leven van consumenten.

Het onderzoek zoomt verder in op het onderwerp door de respondenten te vragen welke voordelen ze verwachten wanneer financiële dienstverleners video chat inzetten. En dat leidt tot hele bruikbare antwoorden:

  • 55% geeft aan dat het kan helpen om het advies beter te begrijpen
  • 57% verwacht dat het bijdraagt aan het verbeteren van vertrouwen
  • 66% verwacht dat de adviseurs eenvoudiger zaken kunnen toelichten
  • 65% verwacht dat het eenvoudiger wordt om een document te bekijken of informatie te bespreken
  • 67% verwacht aan dat ze via video chat meteen kunnen worden bediend.

En de kers op de taart; 63% van de respondenten verwacht via video chat een betere relaties te krijgen met de dienstverleners.

Samengevat; contact via beeldverbinding heeft de potentie om te zorgen dat vertrouwen wordt verbeterd, adviezen beter worden begrepen en draagt bij aan het opbouwen van betere relaties.

In mijn brein telt dit op meer conversie c.q. sales en waardering (NPS). En dat sluit dan weer naadloos aan op alles wat wij al eerder hebben gepubliceerd over het zakelijk inzetten van video chat (internationale benaming van contact via beeldverbinding).

Denk dat het tijd wordt dat GoGrapefruit eens een rondje maakt langs de verzekeraars in Nederland om te kijken hoe zij tegen deze ontwikkeling aan kijken en in hoeverre zij al via video communiceren.

Wordt vervolgd…

 

Meer artikelen