Meer in minder tijd dankzij het videogesprek

GoGrapefruit - Meer doen in minder tijd

Deel dit artikel

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Willen we dat niet allemaal? Meer werk verzetten in minder tijd? Maar het verbeteren van effectiviteit en productiviteit gaat zelden vanzelf. Of het nu gaat om je persoonlijke productiviteit of als organisatie. Het vereist in alle gevallen een bewuste keus om zaken anders aan te pakken. En daarnaast is er in de meestal gevallen ook een investering nodig in tijd en/of geld.

Dit gaat ook op voor het videogesprek. Deze gespreksvorm heeft in de kern het potentieel om adviseurs en organisatie effectiever én productiever te maken, maar het gaat niet vanzelf. Het vraagt in ieder geval om een investering in technologie, middelen én mensen. Alleen dan kun je zorgen dat het videogesprek als communicatiemiddel zijn vruchten afwerpt.

Maar wat maakt dat een videogesprek zoveel effectiever en productiever kan zijn? De woorden gemak, tijd en vriendelijkheid zijn dan snel gevonden. Hieronder een toelichting:

  • Tijd is geld – Videogesprekken starten vaker op tijd en duren minder lang. Er gaat dus simpelweg minder tijd verloren om hetzelfde resultaat te bereiken. De klassieke formaliteiten maken tenslotte snel plaats voor de kern. De communicatie wordt doeltreffender.
  • To the point – Als een fysieke afspraak al op tijd begint, dan wordt er in de regel veel tijd besteedt aan zaken die niet noodzakelijk aansluiten bij het doel van het gesprek. In videogesprekken komen we vaker binnen enkele minuten tot de kern en zijn we in staat om in 30 minuten een onderwerp te behandelen waar we normaal een uur over zouden doen. Zonder in te boeten op de kwaliteit uiteraard.
  • Gemak – Een duidelijk voordeel van het videogesprek is natuurlijk het ontbreken van reistijd en het drama dat parkeren heet. In veel gevallen moeten klanten of adviseurs reizen om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Soms zelfs beide. Verspil van kostbare tijd die zeker niet bijdraagt aan productiviteit.
  • Agendavriendelijk – Videogesprekken zijn flexibeler en daardoor eenvoudiger te plannen. Alleen al omdat ze minder lang duren en geen reistijd vragen. Waar een adviseur gemiddeld genomen per dag 1 á 2 face-2-face gesprekken voert, moet hij vrij eenvoudig in staat zijn om 4 of zelfs meer videogesprekken in te passen.
  • Snelheid – Videogesprekken stellen organisaties in staat om klantencontactprocessen sneller te laten verlopen. Een videogesprek is binnen één minuut op te zetten. En zodoende heb je supersnel persoonlijk contact op afstand, waar ook ter wereld. Concreet voorbeeld is hier het opnemen van schades door verzekeraars. Bedenk hoeveel sneller en productiever dit proces is geworden.

Het videogesprek heeft in de kern dus alles in zich om te zorgen dat adviseurs en organisaties productiever en effectiever gaan werken.

Ook overtuigd door de kracht van het videogesprek en de positieve impact op productiviteit? En bereidt om de volgende stap te zetten? Bekijk dan ook eens hoe GoGrapefruit hierin kan ondersteunen, bijvoorbeeld met een uniek kennismakingsprogramma of speciale videogesprekstraining.

Meer artikelen