De styling tips voor de moderne adviseur

Deel dit artikel

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Okay het was gisteravond (weer) net iets later geworden dan gepland met als resultaat dat je de wekker niet hebt gehoord. Vervolgens blijkt dat je geen yoghurt meer in huis hebt dus ontbijt-wise gaat het ook mis. En tot overmaat van ramp ligt je favoriete shirt nog in de wasmand. Inderdaad geen goed begin van de dag! Toch zul je je moeten herpakken en doe dat vooral nog voordat je het huis verlaat. Waarom? Dat zal ik je uitleggen.

De moderne adviseur heeft er namelijk een nieuwe uitdaging bijgekregen. Eentje waarbij een verkeerde kledingkeuze of een bad hair day nogal vervelend uit kan pakken.

Je begrijpt het al, ik heb het hier over de moderne adviseur die met zijn klanten communiceert via beeldverbinding, webcam, videogesprek of web RTC (die laatste is voor de nerds onder ons). Want als je communiceert via een camera dan heeft het plaatje een meer dan gemiddelde impact. Het gaat dus niet uitsluitend om wat je zegt maar zeker ook om hoe je eruitziet.

Daarom een paar handige styling tips voor de moderne adviseur:

  • Zorg voor comfortabele kleding, dit maakt dat je tijdens een gesprek niet na hoeft te denken over de manier waarop je jasje valt of kreukels in je shirt.
  • Draag kleding die past bij je functie, de organisatie en het type gesprek. Op deze manier ontstaat er eenheid (wat niet inhoudt dat het saai is).
  • Kwaliteit is zichtbaar en indruk maken mag echt! Ga daarom voor stijlvolle combinaties. Zoek je inspiratie? Kijk dan eens op de website van Hugo Boss of Vanilia.
  • Streepjes, ruitjes (eigenlijk alles met een fijnmazig patroon) zijn killing op beeld! Niet doen dus. Gewoon lekker een fris shirt zonder tierlantijn, waar passend gecombineerd met een mooie (vlinder)das.
  • De laatste tip, wees voorzichtig met kleur. Draag NOOIT fluoriderende kleuren (nee serieus niet doen) tijdens een videogesprek en bij voorkeur ook geen volledige zwart outfit. En let ook op dat je niet dezelfde kleur draagt als die van de achtergrond.

Vijf styling tips voor de moderne adviseur waarmee je een videogesprek extra aantrekkelijk kunt maken. Conclusie; stijl management hoort onderdeel te zijn van de skill set van de moderne adviseur. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat het plaatje klopt, maar ook dat je ontspannen, zelfverzekerd en deskundig overkomt. Dus suit-up en haal een kam door je haar want de camera kent geen genade!

PS: heb je hulp nodig om het juiste plaatje te presenteren, het styling team van GoGrapefruit helpt graag 🙂

Meer artikelen