Case Royal Bank of Canada – RBC goes videogesprek

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

In een artikel op American Banker  valt te lezen dat Royal Bank of Canada (RBC) fors inzet op video als volgende stap in hun klantcontact strategie voor het MKB. Volgens RBC een echte win-win situatie.

De rationale achter hun besluit is simpel: hoewel klein-zakelijke klanten vaak behoefte hebben om een bankier in persoon te spreken, kunnen ze lastig tijd vrijmaken om een ​​filiaal te bezoeken. Het alternatief is dat ze hun toevlucht zoeken in contact via callcenter of email.

Voortaan krijgen ze de mogelijkheid om naast telefoon en email te kiezen voor een videogesprek. Kies je voor deze optie dan ontvang je per email een link waarmee je direct een videogesprek kunt starten. Persoonlijk contact maar dan sneller en onafhankelijk van locatie.

En het lijkt erop dat RBC goed heeft nagedacht over de extra mogelijkheden van een videogesprek. Want naast face-to-face interactie kunnen klanten tijdens het videogesprek tabellen, grafieken, spreadsheets en andere belangrijke documenten met hun bankier delen. En klanten lijken het leuk te vinden.

Naast dat bank overweegt de service uit te breiden naar andere onderdelen van het bedrijf wordt er ook gekeken naar het embedden van het videogesprek in de mobiel bankieren app van RBC.

Een bank om goed in de gaten te houden!

Meer interessante artikelen

Oogcontact in een videogesprek GoGrapefruit
Expert

Nooit meer videogesprekken zonder oogcontact

Oogcontact maken tijdens gesprekken via video, dat is toch helemaal nergens voor nodig! Deze opmerking zie ik met enige regelmaat voorbij komen. Tijd om het perspectief wat aan te scherpen. Want oogcontact maken wordt nog onvoldoende op waarde geschat. Wellicht dat onbekend, onbemind maakt, want als je weet wat het effect van oogcontact is dan aarzel je niet om juist oogcontact te maken.

7 redenen waarom videovergaderen niet meer weggaat | GoGrapefruit
Expert

7 redenen waarom videovergaderen niet meer weggaat

De laatste maanden is videovergaderen bezig aan een stevige opmars. Natuurlijk veroorzaakt door Covid-19. Maar ook doordat veel organisaties beseffen dat het toch wel werkt. Waren er ooit twijfels, dan zijn deze nu wel weg. Hieronder 7 redenen waarom videovergaderen een blijvertje is.

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!