Met videogesprek het bankkantoor in je broekzak (onderzoek)

Deel dit artikel

Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Banken zijn hard op weg alle dienstverlening te digitaliseren en steeds meer kantoren te sluiten. Er is echter één obstakel. Persoonlijk contact. Een groot deel van de klanten heeft regelmatig behoefte aan een (advies)gesprek. Iemand met wie ze kunnen sparren over bijvoorbeeld een complexe financiële situatie. Iemand die ze even recht in de ogen kunnen kijken. Omgekeerd hebben ook banken behoefte aan het persoonlijk contact. Digitaal is het lastig een goede relatie op te bouwen en is er een grote kans op het mislopen van commerciële kansen.

Het videogesprek lijkt de oplossing. Efficient, effectief en persoonlijk. In 2016 onderzochten EFMA en Vidyo samen in hoeverre banken al bezig zijn met het integreren van videogesprek mogelijkheden. Uit het onderzoek blijkt het videogesprek zeer populair te zijn. [blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]Bijna 80% van de banken hebben plannen om er mee aan de slag te gaan en 50% heeft al een pilot lopen of is dat van plan te gaan doen. [/blockquote]

Bekijk het complete onderzoek.

Meer weten over de kracht van het videogesprek en hoe uw bedrijf hiermee succesvol kan innoveren? Neem contact op met GoGrapefruit.

Meer interessante artikelen

Oogcontact in een videogesprek GoGrapefruit
Expert

Nooit meer videogesprekken zonder oogcontact

Oogcontact maken tijdens gesprekken via video, dat is toch helemaal nergens voor nodig! Deze opmerking zie ik met enige regelmaat voorbij komen. Tijd om het perspectief wat aan te scherpen. Want oogcontact maken wordt nog onvoldoende op waarde geschat. Wellicht dat onbekend, onbemind maakt, want als je weet wat het effect van oogcontact is dan aarzel je niet om juist oogcontact te maken.

7 redenen waarom videovergaderen niet meer weggaat | GoGrapefruit
Expert

7 redenen waarom videovergaderen niet meer weggaat

De laatste maanden is videovergaderen bezig aan een stevige opmars. Natuurlijk veroorzaakt door Covid-19. Maar ook doordat veel organisaties beseffen dat het toch wel werkt. Waren er ooit twijfels, dan zijn deze nu wel weg. Hieronder 7 redenen waarom videovergaderen een blijvertje is.

Stappen maken in persoonlijk contact op afstand?

Laat het ons weten!