Met videogesprek het bankkantoor in je broekzak (onderzoek)

Deel dit artikel

Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Banken zijn hard op weg alle dienstverlening te digitaliseren en steeds meer kantoren te sluiten. Er is echter één obstakel. Persoonlijk contact. Een groot deel van de klanten heeft regelmatig behoefte aan een (advies)gesprek. Iemand met wie ze kunnen sparren over bijvoorbeeld een complexe financiële situatie. Iemand die ze even recht in de ogen kunnen kijken. Omgekeerd hebben ook banken behoefte aan het persoonlijk contact. Digitaal is het lastig een goede relatie op te bouwen en is er een grote kans op het mislopen van commerciële kansen.

Het videogesprek lijkt de oplossing. Efficient, effectief en persoonlijk. In 2016 onderzochten EFMA en Vidyo samen in hoeverre banken al bezig zijn met het integreren van videogesprek mogelijkheden. Uit het onderzoek blijkt het videogesprek zeer populair te zijn. [blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]Bijna 80% van de banken hebben plannen om er mee aan de slag te gaan en 50% heeft al een pilot lopen of is dat van plan te gaan doen. [/blockquote]

Bekijk het complete onderzoek.

Meer weten over de kracht van het videogesprek en hoe uw bedrijf hiermee succesvol kan innoveren? Neem contact op met GoGrapefruit.

Meer artikelen